Work in Dickies

Marre_FB_2.jpg
 
 

Work in Dickies // Graduation Project

HOOFDVRAAG: Hoe kan Dickies Life zich geloofwaardig positioneren als fashionable lifestyle merk door de Young Urban Creator aan te spreken met een video campagne?

Subvragen:
- Wie is de young urban creator? (doelgroep onderzoek)
- Wie is dickies en dickies life?  (merk onderzoek + rebranding)
- Waar moet de campagne aan voldoen? (campagne boek)
- Hoe zit een video van Dickies Life voor de Young Urban Creator er uit? (video)
- Hoe wordt de video verspreid naar de Young Urban Creator toe?
(campagne strategie)

_VUI0225 (1).jpg

MARKT KANS

De anti-fashion trend is op dit moment ontzettend groot. Dingen die allang uit de trends waren worden weer opgepakt om boven de trends uit te steken en kleding wordt uit zijn context gehaald om op die manier zichzelf te onderscheiden. Hierdoor is workwear en skatewear een trend op dit moment. Door nu in te spelen op deze beweging kan Dickies Life zich weer relevant maken op fashion gebied en sales vergroten.

PROBLEEM

Dickies Life wilt functioneren als een lifestyle fashion brand maar de communicatie is alleen product gericht. De visuele communicatie laat geen community of lifestyle zien.

DOELGROEP KANS

De doelgroep valt onder Generatie Z, dit is de grootste generatie tot nu. De Young Urban Creator heeft een behoefte naar betaalbaarheid en duurzaamheid, maar het belangrijkste vind hij authenticiteit. Dit is nu moeilijk te vinden omdat elk merk gericht is op het maken van een hype. Hier ligt dus een kans om op in te spelen voor Dickies Life. Daarnaast door zich te binden aan een doelgroep die een eigenzinnige lifestyle heeft en een sterke community, kan Dickies Life zichzelf geloofwaardiger plaatsen als lifestyle fashion brand.

NIEUWE VISUELE COMMUNICATIE REGELS

Om de nieuwe doelgroep aan te spreken moet de visuele communicatie veranderen.

 De beeldtaal van "Dickies Life" heeft een urban, raw randje. Het moet vooral echt voelen en een lifestyle laten zien.

 Het doel van de beeldtaal is het aanspreken van de Young Urban Creator en hem overtuigen dat "Dickies Life" meer is dan alleen onverwoestbare broeken. De doelgroep moet zich persoonlijk aangesproken voelen en zich herkennen in het beeld.

De stijl is realistisch, krachtig en "echt" door o.a. een analoge bewerking. Om realistisch te kunnen communiceren is het van belang, dat wanneer er een professie wordt weergegeven, dat het model deze ook echt beheerst. Bijvoorbeeld: een skater moet
ook echt kunnen skaten.

CAMPAGNE GOALS

MAIN GOAL
De campagne moet "Dickies Life" (her)introduceren en brand
awareness generen bij de Young Urban Creator.

COMMUNICATION GOAL
Deze campagne moet de Young Urban Creator aanspreken en een gevoel van herkenning opwekken. Dit door de doelgroep als de nieuwe werker voor "Dickies Life" te representeren.

TRIBE GOAL
De campagne moet de doelgroep inspireren en motiveren, om via hun eigen manier hun creatieve doelen te bereiken. Dit doen we door "Dickies" als workwear voor de creator te communiceren.

DSCF1713.jpg

i work in dickies campagne

Your way of working in Dickies.
Om jouw doelen te bereiken moet je ervoor werken. Iedereen draagt door de dag zijn passie met zich mee, maar op een andere manier. De manier hoe je dit doet maakt jou en jouw werk uniek. Door een realistisch beeld te schetsen met aandacht voor de persoonlijkheid van de drager staat de creator als werker centraal in deze campagne.

Met de "Work in Dickies" campagne stimuleert “Dickies Life” de doelgroep om zijn goals na te streven, er voor te blijven werken en er van te genieten. Dickies workwear is een uniform voor de daadkrachtige creator. Deze campagne omarmt de eigenheid en de andere manier van werken van de Young Urban Creator.